Det der først springer i øjene på Slow Cheese Festivalen er de passionerede og kompromisløse ostehåndværkere. De er der selv – altså dem der laver ostene. Der er en enorm variation og en mangfoldig, der overgår enhver fantasi – så mange oste, men ikke to ens. Ingen kompromisser og ingen industri.

foto 1 Bartassac

Marayn de Bartassac giver essensen af ”Slow Cheese”. Osten laves på rå mælk efter hver malkning. Osten er håndlavet og modnet på gården. Dyrene – 100 geder, 20 køer af racen Jersiaises de Bordelaises er alle født, lever og dør på gården. De fodres udelukkende med foder fra lokalområdet – hø fra naturområder, græsning i åben skov, eget korn. INGEN ensilage, pellets eller lucerne. Foderet er den oprindelige vegetation med stor variation.

Slow Chees er terroir – det er lokaliteten, jorden, foderet, racen, ostehåndværket, traditionerne samt menneskene bag osten, der skaber mangfoldighed, smagsoplevelsen og historien.

Budskabet på Slow Cheese:

  • Råmælks oste
  • Artisan, craft, håndværket, traditionelle metoder
  • Racen på dyrene, græs/hø foder
  • Sæson oste
  • Modning, affineur
  • Mangfoldighed og biodiversitet.

Vi skal spise og dermed bevare den enorme variation i oste og smagsoplevelser. Køb og spis håndværksoste så er du med til at understøtte en kultur, småskala produktion og lokale jobs, der er ved at blive fortrængt.

foto 3 ostehjul

foto 4 Parmigiano

Parmigiano Reggiano var på Slow Cheese i mange varianter – bjerg kvalitet, ”vacca bianca modernese”, ”Innomorarsi della Rossa” etc. og alt fra 18-48 måneder gammel – en kæmpe variation inden for blot en kategori oste.

 

foto 5 ost med blade

Vi mødte mange eksempler på, at man bruger blade, bark, urter, hø, frø, vin etc. til at give smag og aroma ved modning af ost.

 

foto 6 Bra by night

Slow Chese er en kæmpe arrangement med 270.000 besøgende, 300 udstillere fra 23 nationer. Byen Bra i Norditalien er omdannet til en stor international ostefest, hvor Slow Food har formået at samle mange af verdens bedste osteproducenter, affineurer, opkøbere og foodies i stor mængder.

foto 6 ost på pinde

Slow Cheese 2015 – passion, håndværk, smag og mangfoldighed

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *