Neals - kort over UK

Neal’s Yard Dairy køber ost fra ca. 70 gårde og ostemagere i hele Storbritannien og Irland. De forhandler kun 2 udenlandske ost – Parmigiano Reggiano og Comté. Neal’s Yard er et britiske osteunivers med artisan cheese, som er en af inspirationskilderne for Netværket for dansk ostehåndværk. Vi har igen været på besøg og bliver mere og mere afhængige af deres smag, passion, stil og professionalisme.

Osten sælges fra tre butikker i London samt engros. Det fascinerende ved Neal’s Yard er at grundlæggeren af firmaet Randolph Hodgson og hans opkøbere, ikke kun køber og sælger ost. De samarbejder tæt med gårdmejerier. En vigtig del af deres samarbejde er, at de tager rundt til leverandørerne ca. hver 8. uge. Disse besøg giver mulighed for at være i dialog, dele viden og oplysninger, som de får fra kunderne. Neal’s Yard har været med til at rede nogle at de udrydningstruede britiske oste, som kun blev produceret på enkelte gårdmejerier. Neal’s Yard Dairy er med andre ord en sand osteaktivist og hjælper gerne start ups osterier parallelt med, at de er afsætningskanal for alle de små osteproducenter. Neal’s Yard har haft så meget succes, at virksomheden er blevet eksportør af British Farm Cheese til rigtig mange lande over hele verden.

Neals Smagsprøver

Randolph sælger sine oste ved at kunderne smager, høre hvad de syntes og finder ud af hvad de kan lide. Det er blevet konceptet for at sælge ost hos Neal’s Yard Dairy.

Neals ostebutik

Neal’s Yard Dairy shop ved Borough Market. Butikken er en kombineret modningslager og butik. Det er som at træde ind i en ostegrotte.

Vi besøgte også Neal’s Yard Dairy domicil i London. Her har de modningsfaciliteter, engroslager og salgskontor placeret under tre jernbanebuer tæt på Borough Market. Man hører og mækrer rystelserne fra tog, der konstant buldrer hen over hovedet på en. Modningsfaciliteterne er opdelt i mange celler, der hver har temperatur- og fugtighedsstyring, så de kan modne mange forskellige typer oste.

Neals engros lager

Der arbejdes på at skabe et oplevelsesunivers omkring osten – selv i lager og modnings afdelingen. Her gør de sig umage med at præsentere osten også over for engros og food service kunder. Professionalisme, stil og klasse gennemsyrer hele virksomheden. Ordrehåndteringen i engros afdeling har netop været igennem en lean proces.

Neals Ostegrotte

Neal’s Yard Dairy eksperimenterer med at etablere og styre modningsrum, så det svarer til naturlige grotter i bjergene, hvor man modner de store oste som Roquefort, Fontina og Cabrales. Derfor er klimarummet opbygget i ubehandlet naturtegl for at imitere en porøs grottevæg.

Butikken er også et modningsrum. Her er personalet i gang med at vaske oste, som er med til at skabe et oplevelsesunivers – aktivitet, dufte, smager og lærer om osten. Ude foran butikken står der ofte producenter for at tale med kunderne, give smagsprøver og sælge deres oste.

Neals ostevask

Endelig afholder Neal’s Yard ”Cheese Classes” hvor kunder har mulighed for at smage og lære om forskellige oste, parring med ost og vin/øl etc. Cheese Classes er meget populære og udsolgt lang tid i forvejen. Men vigtigst af alt er, at cheese classes er med til at skabe ambassadører og et univers omkring britisk håndværksost.

 

 

 

 

Randolph redder britisk ostehåndværk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *