ostesmagsproever

Søndag den 31. maj kl. 10.00-18.00 inviterer Netværk for Dansk Ostehåndværk i samarbejde med Kødbyens Mad og Marked til »Ostival« – en minifestival for dansk ostehåndværk, der finder sted i Kødbyen i København.

Dagen starter med en klassisk ostemad til de første 1.000 gæster, og derefter er der liejlighed til at møde en række af de nyeste, danske mejerier, der har det til fælles, at de prioriterer håndværket i osteproduktionen. Du kan smage på deres oste – og selvfølgelig købe ostene med hjem til middagsbordet.

Blandt de deltagende mejerier er Morgenlys, La Treccia og Hedeagergaard, tre mejerier der producerer håndværksost med fokus på økologi og dyrevelfærd.

Morgenlys producerer friskost og hvidskimmelost med tilsætning af bl.a. ramsløg og valnødder. La Treccia har specialiseret sig i italienske specialiteter som mozzarella, burrata og ricotta. Biodynamiske Hedeagergaard producerer mange klassiske skæreoste og medbringer derudover et sortiment af pølser, der passer på ostebordet.

Ud over mejerierne kan du også måde Grand Fromage og Ostebørsen på Ostivalen. Begge firmaer samarbejder med osteproducenter om udvikling af nye ostetyper og medbringer eksempler på danske håndværksoste til »Ostivalen«.

»Ostival« i Kødbyen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *