Så flyder mælken i det nye mikromejeri på Ostebørsen.

”Vi laver ost af helt frisk mælk fra Tøvestensgaarden, der om sommeren produceres af græssende køer i Tude Ådal og om vinteren er dyrene på stald og får enghø. Vi har været så heldige at lave et partnerskab med Michael Andersen, Tøvestensgaarden, der med stor entusiasme har kastet sig ud at producere græsmælken på foder fra Tude Ådal, som ligger hen med naturgræs og støder op til Vikingborgen Trelleborg. Mælken kommer 2 km herfra, så det er virkeligt lokalt ” forklarer Birgitte Kastrup, der sammen med manden Henrik ejer og driver Ostebørsen.

Når Ostebørsen har valgt at producerer på  ”græsmælk”, skyldes det at græs og urter giver en masse smagsnuancer til mælken og nogle af de ypperste oste og bedste smør. Vi er gået tilbage til en naturlig produktion, hvor køerne får frisk græs og hø, derved får mælken en smag, der varierer med årstiden og floraen. Man får simpelthen sundere dyr, bedre mælk og bedre oste når køerne ikke spiser ensilage og kraftfoder forklarer Birgitte Kastrup.

Køerne på Tøvestensgården er pt på stald og spiser store mængder hø for at producere ”græsmælk” til mikromejeriet. Inspirationen kommer fra ”Heumilch” i Østrig, Tyskland samt USA hvor græsmælk er blevet en både grøn og kommerciel succes med konceptet  ”NO CORN, NO GRAIN – JUST GRASS”.

 

De første oste står til modning på Ostebørsens nye mikromejeri.

 

Græsmælken leveres i første omgang til Ostebørsens kernekunder restauranter og kantiner, men kan også købes i mejeriudslaget.

 

Fra mejeributikken kan man følge produktionen inde i det nye mejeri.  Er du nysgering kan du smage mælken og ostene på Ostebørsens mejeriudsalg i Vemmelev ved Slagelse. http://www.osteborsen.dk/

Nyt mikromejeri

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *