Udklip graveko

Ejerne af Ostebørsen går nu selv ind i produktion af oste. Første spadestik til et helt nyt mikromejeri ved Slagelse blev taget i fredags. For Henrik og Birgitte, der ejer Ostebørsen, har det været en gammel drøm selv at producere egne oste. Ostebørsen har i ca 30 år importeret oste fra gårdmejerier i Europa til danske detailbutikker og restauranter. Desuden har Ostebørsen to osteforretninger. Salget omfatter i alt 45.000 kg pr. uge – og i fremtiden må virksomhedens egen osteproduktion meget gerne komme til at fylde rigtigt meget.

Vi lægger vægt på at mælken skal have en særlig kvalitet. Planen er at køerne skal gå på græs på et areal ved Tude Ådal, hvor der er muligheder for at de kan græsse vilde urter, græs og blomster.Det giver mulighed for producere noget unik ost, der kommer til at smage af Tude Ådal.

Det nye mikromejeri skal efter planen være i sving til efteråret, og i tilknytning til mejeriet opføres et slags oplevelsescenter for oste bestående af butik, undervisningslokaler, kølerum til grossistvirksomheden og cafe. I alt skal der bygges på 1.500 kvadratmeter.

”Det er dyrt at bygge et mejeri, og det er selvfølgelig en lille skala, vi starter i. Men vi har set, at det kan lade sig gøre at producere fantastiske oste på små mejerier, ja selv midt inde i London – og det er blandt andet det, vi er inspireret af” fortæller Birgitte Kastrup.

Vi ser frem til at følge den nye osteproducent her på bloggen.

Nyt dansk mikromejeri

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *