• Affinage – Et håndværk, der går ud på at lagre og modne oste til de er klar til at blive spist.
  • Affineur / Affineuse – Den person, der har lært sig affinage.
  • Ammonieret – Oste, der afgiver en stærk duft af ammoniak. Findes fx hos modne brie-oste eller hos oste, der er blevet vaskede.
  • Annato – Et ekstrakt af frøene fra planten Bixa orellana, der anvendes til at give oste en rød, orange eller gullig farve.

Content for the tab B

Content for the tab C

Content for the tab D

Content for the tab E

Content for the tab F

Content for the tab G

Content for the tab H

Content for the tab I

Content for the tab J

Content for the tab K

Content for the tab L

Content for the tab M

Content for the tab N

Content for the tab O

Content for the tab P

Content for the tab Q

Content for the tab R

  • Syre – oste, der har en syrlig smag, har meget syre. Syren stammer typisk fra mælkesyrebakterier, der omsætter mælkesukker (lactose) til mælkesyre.

Content for the tab T

Content for the tab U

Content for the tab V

Content for the tab X

Content for the tab Y

Content for the tab Z

Content for the tab Æ

Content for the tab Ø

Content for the tab Å