Bogen Dansk Ostehåndværk er skrevet som en faglig opsamling på projektet ”Netværk for dansk ostehåndværk”.

Projektet havde til formål at kortlægge barrierer og erhvervsmæssige potentialer for at revitalisere dansk ostehåndværk. Inspirationen kommer bl.a. fra mikrobryggerierne, der har genskabt passionen for bryghåndværket, sat gang i den lokale produktion og skabt en overdådig mangfoldighed af dansk øl.

Målet med denne bog er at præsentere ideer og erfaringer, der kan inspirere og bruges til at udvikle de danske oste og forbedre indtjeningsgrundlaget hos de mindre osteproducenter. Det handler ikke kun om ost og mejeriprodukter, men om et paradigmeskift
hvor smag, oprindelse, autenticitet og oplevelser afløser standardiseret bulkproduktion.

Deltagerne i projektet var: Enghavegård Osteri, Asaa Andelsmejeri, Endrup Andelsmejeri, Sondrup Gårdmejeri, Søvind Mejeri, Landmejeriet, Hansens Mejeri, Omegn Torvehallerne, Ostebørsen, Grand Fromage, Konkret Kommunikation og Viventes, som har stillet deres viden og erfaringer til rådighed.